Lees hieronder de belangrijkste wijzigingen van de update van het weekend 21 en 22 september, met vervolgens de volledige lijst met verbeteringen.

Belangrijkste verbeteringen

• Aanbieders kunnen tenders archiveren. Voorheen kon alleen de inkopende organisatie een tender archiveren. Aanbieders archiveren een tender vanaf nu via een nieuwe knop op het tabblad 1. Informatie.
  • Filters toegevoegd op de Tenders (Aanbieder) pagina. Filter op fase en inkopende organisatie.
  • Filters toegevoegd op de Tenders pagina. Filter het overzicht op fase, rol en gekozen procedure.
  • Labels op de tabbladen van de overzichten in Tenders, Intake Dashboard, Contracten en Gepubliceerde tenders vernieuwd en consistenter gemaakt.
  • Locaties en TenderNed aansluitnummer: inkopende organisaties kunnen hun locaties aanvullen met een specifiek aansluitnummer. Zo kan bij het invullen van een publicatieformulier een locatie gekozen worden, waarmee automatisch het juiste TenderNed aansluitnummer wordt ingevuld.
  • Selectiebesluit: deel na een afgeronde selectiefase vanuit Vergelijk & Selecteer het selectiebesluit met de aanbieders via een bericht. Een nieuwe template type is daarvoor eveneens beschikbaar gemaakt.

Voor inkopers

• Berichten: nieuwe placeholder beschikbaar met de offertenaam.
  • Berichten: zoeken in berichten werkt nu over alle berichten, niet enkel die wat aan de gebruiker zelf zijn verstuurd.
  • Gebruikersrollen: maak nu ook gebruikersrollen aan voor organisatierechten. Voorheen kon dit alleen voor tenders en contracten.
  • Locaties en TenderNed aansluitnummer: inkopende organisaties kunnen hun locaties aanvullen met een specifiek aansluitnummer. Zo kan bij het invullen van een publicatieformulier een locatie gekozen worden, waarmee automatisch het juiste TenderNed aansluitnummer wordt ingevuld.
  • Openbaar organisatieprofiel: het tabblad met doorlopende procedures is hersteld.
  • Selectiebesluit: deel na een afgeronde selectiefase vanuit Vergelijk & Selecteer het selectiebesluit met de aanbieders via een bericht. Een nieuwe template type is daarvoor eveneens beschikbaar gemaakt.
  • Single sign-on: algemene verbeteringen doorgevoerd in de mogelijkheden rondom single sign-on.
  • Tendersoverzicht: nieuwe filters toegevoegd: op fase, rol en gekozen procedure.
  • Uitnodigingen: uitnodigingen kunnen nu altijd opnieuw worden verstuurd.
  • Vergelijk & Selecteer in kwalificatiesysteem: historie zichtbaar van de status per offerte.
  • Vrijgave: indien een vrijgave is afgewezen kan die nu ook weer worden gewijzigd.

Voor aanbieders

• Aanbieders kunnen tenders archiveren. Voorheen kon alleen de inkopende organisatie een tender archiveren. Aanbieders archiveren een tender vanaf nu via een nieuwe knop op het tabblad 1. Informatie.
  • Notificaties: de mailing rondom nieuwe gepubliceerde tenders met overeenkomstige CPV-codes kan nu worden uitgezet in het tabblad Procurement Codes, zonder de codes te verwijderen.
  • Prijslijsten: een prijslijst opent nu altijd in de bewerk-modus. Eerst klikken op Invullen prijzen is daarom niet meer nodig.
  • Tenders (Aanbieder): nieuwe filters toegevoegd: op fase en inkopende organisatie.

Voor Intake management beheerders

• Link tussen verzoek en tender: problemen met de link tussen een verzoek en een tender zijn opgelost.
  • Labels consistenter gemaakt: sinds de vorige update met de nieuwe naam voor de module hebben we nu wat labels consistenter gemaakt.
  • Speciale karakters: in de gehele module is het gebruik van speciale karakters nu toegestaan.