Dit artikel legt uit welke stappen u neemt voor het aanmaken van een template.

Een volledig nieuw tender template aanmaken

Voor het maken van een volledig nieuw template, dient u het recht te hebben Tenders aanmaken. Daarnaast heeft u het recht nodig templates te mogen maken. De organisatiebeheerder kan u deze rechten geven.

1. Ga naar Tenders in het rechtermenu
  2. Klik op Tender aanmaken en start een nieuwe tender.
  3. Vul de tender met de gewenste inhoud voor de template: beschrijving, procedure, deelnemers, planning, prijslijsten en vragenlijsten, vraag & antwoord.
  4. Na het afronden van de gewenste inhoud, gaat u naar het tabblad Beschrijving.
  5. Kies daar voor het laatste menu-item: Template.
  6. Selecteer hier de items die u wilt opnemen in de template, geef de template een naam en beschrijving.
  7. Tot slot kiest u wie van de template gebruik mag maken. Selecteer individuele collega's of kies de gehele organisatie.
  8. Kies voor Template aanmaken. De template is nu opgeslagen en beschikbaar.

Een bestaande tender opslaan als template

Indien u van een bestaande tender een template wilt maken, dient u tenminste organisatiebeheerder te zijn, of deelnemer met het recht Tender opties beheren.Daarnaast heeft u het recht nodig templates te mogen maken. De organisatiebeheerder kan u deze rechten geven.

1. Ga naar de tender waarvan u een template wil maken en open het tabblad Beschrijving.
  2. Kies daar voor het laatste menu-item: Template
  3. Selecteer hier de items die u wilt opnemen in de template, geef de template een naam en beschrijving.
  4. Tot slot kiest u wie van de template gebruik mag maken. Selecteer individuele collega's of kies de gehele organisatie.
  5. Kies voor Template aanmaken. De template is nu opgeslagen en beschikbaar.