In het systeem is het mogelijk om partijen, na het doorlopen van verschillende fases, nog één keer een offerte in te laten dienen. Dit kan tijdens de BAFO-fase. Deze fase is alleen te selecteren als u kiest voor een vergrendelde procedure. Als u tijdens deze fase ook naar documenten vraagt die u later wilt verifiëren dan is het ook mogelijk om een BAFO verificatie fase toe te passen.

1.    Hoe stel je een BAFO fase in?

Opties > Procedure > Wijzig > Vergrendelde (selectie- en) offertefase > BAFO toepassen > (evt. BAFO verificatie toepassen) > Opslaan

2.    Hoe koppel ik een vragenlijst aan de BAFO-fase?

In de BAFO fase mogen partijen een verbeterde versie indienen van de offerte die ze eerder ingediend hebben. Negometrix biedt zowel de mogelijkheid om vragenlijsten te kopiëren als om nieuwe te creëren.

Kopieer naar BAFO-fase

Nadat de Offertefase verlopen is, wordt het mogelijk om de vragenlijst van die fase te kopiëren naar de BAFO fase. Deze optie is zichtbaar onder het tabblad 'Vragenlijsten'.

Onder de fase staat vervolgens 'de knop Beheer BAFO vragen. In dat scherm kunt u vervolgens aangeven welke vragen u opnieuw aan leveranciers wilt stellen in de BAFO-fase.

Vragenlijsten > Importeren

Nadat je op Importeren hebt geklikt verschijnt er een pop-up. Selecteer bovenaan de pop-up onder ‘Periode van beantwoorden door aanbieders’ de BAFO-fase.

Het is mogelijk om een vragenlijst te importeren uit elke tender waarin je deelnemer bent. Nadat je de tender hebt geselecteerd van waaruit je een vragenlijst wilt importeren, kan je de vragenlijsten selecteren die je wilt importeren.

Let erop dat je deze vragenlijst niet koppelt aan de prijslijst van de offertefase.

Vragenlijst > Toevoegen

Het is daarnaast ook mogelijk om een extra vragenlijst toe te voegen. Dit gaat op dezelfde manier als het toevoegen van een vragenlijst in een andere fase. Onder ‘Periode van beantwoorden door aanbieders’ moet de BAFO-fase geselecteerd zijn.

Let erop dat je deze vragenlijst niet gekoppeld is aan de prijslijst van de offertefase.

Kijk op deze pagina voor meer informatie over het instellen van vragenlijsten.

3.    Hoe koppel ik een prijslijst aan de BAFO-fase?

Kopieer naar BAFO-fase

Nadat de Offertefase verlopen is, wordt het mogelijk om de prijslijst(en) van die fase te kopiëren naar de BAFO-fase. Deze optie is zichtbaar onder het tabblad 'Prijslijsten'.

Nadat de prijslijst gekopieerd is, verschijnt de optie 'Instellingen wijzigen' naast de nieuwe prijslijst. U kunt de prijslijst wijzigen en deze eventueel koppelen aan een vragenlijst van de BAFO-fase.

Prijslijsten > Prijslijst toevoegen

Nadat je op Prijslijst toevoegen hebt geklikt, verschijnt er een pop-up. Selecteer bovenaan de pop-up onder ‘Periode van beantwoorden door aanbieders’ de BAFO-fase.

Nieuw: Creëer een nieuwe prijslijst

Excel: Importeer een prijslijst vanuit Excel

Tender: Kopieer de prijslijst van de vorige fase/ importeer een prijslijst uit een andere tender

Kijk op deze pagina voor meer informatie over het instellen van prijslijsten.