BAFO staat voor Best And Final Offer. In deze fase bepaalt u welke delen van de offerte opnieuw beantwoord en ingediend moeten worden door de inschrijvers.

BAFO fase instellen

1. Open het tabblad Opties, selecteer Procedure en klik op Wijzig.
  2. Activeer de optie BAFO toepassen (Best and Final Offer aanpassing na Offertefase).
  3. Bevestig uw actie door op Opslaan te klikken.

Belangrijk

De BAFO fase kan enkel geactiveerd worden in een vergrendelde procedure na de offertefase.

Vragenlijsten en prijslijsten inrichten in BAFO fase

Negometrix3 biedt zowel de mogelijkheid om vragenlijsten en prijslijsten te kopiëren naar de BAFO fase als om nieuwe te creëren.

Vragenlijst kopiëren naar BAFO fase

Na afronding van de Offertefase wordt het mogelijk om de vragenlijst van die fase met bijbehorende antwoorden van aanbieders te kopiëren naar de BAFO fase.

1. Ga naar het het tabblad Vragenlijsten
  2. Klik op de knop Kopieer naar BAFO achter elke vragenlijst die u wilt kopiëren.
  3. Onder de fase staat vervolgens de knop Beheer BAFO vragen. In dat scherm kunt u aangeven welke vragen opnieuw beantwoord dienen te worden door aanbieders gedurende de BAFO fase.

Prijslijst kopiëren naar BAFO fase

1. Ga naar het het tabblad Prijslijsten
  2. Klik op de knop Kopieer naar BAFO achter elke prijslijst die u wilt kopiëren.

Belangrijk

Het is mogelijk om bijvoorbeeld enkel de prijslijst te kopiëren naar de BAFO fase. Doorloop hiervoor bovenstaande stappen enkel voor de prijslijst.

Tevens is het mogelijk om een prijslijst uit de BAFO fase te koppelen aan een vragenlijst uit de offertefase. Dit kunt u gebruiken wanneer u enkel een nieuwe prijs wilt opvragen bij inschrijvers. Kopieer de prijslijst van de offertefase naar de BAFO fase zoals hierboven omschreven. Koppel deze prijslijst aan de oorspronkelijke vragenlijst uit de offertefase om zo de beoordelingen mee te nemen.

Nieuwe vragenlijst en prijslijst aanmaken

Indien u besluit een nieuwe vragenlijst aan te maken voor de BAFO fase dienen aanbieders alle vragen in te vullen. Er worden geen antwoorden gekopieerd indien er geen gebruik wordt gemaakt van bovenstaande optie.

Kijk op deze pagina voor meer informatie over het instellen van vragenlijsten.

Kijk op deze pagina voor meer informatie over het instellen van prijslijsten.