Als Lead Buyer kunt u offertes doorzetten naar een volgende fase in de tender. Dit dient te gebeuren op verschillende momenten in de tender, doorgaans beginnend bij de eerste evaluatiefase en eindigend in de verificatie-/gunningsfase.

Het is daarbij belangrijk om te bedenken dat het doorzetten in Vergelijk & Selecteer de zichtbaarheid van inhoud regelt, bijvoorbeeld:

• het doorzetten van de offertes naar evaluatie zorgt ervoor dat uw collega's die evaluator zijn in deze tender de offertes/antwoorden ter evaluatie kunnen zien.

Dit werkt dus ook andersom, bijvoorbeeld:

• het doorzetten van aanbieders van selectie-evaluatiefase naar offertefase zorgt ervoor dat de aanbieders de inhoud van de offertefase (vragenlijst, prijslijst) kunnen zien.
  • wanneer aanbieders niet toegelaten zijn tot een bepaalde fase, dan kunnen ze de gegevens van deze fase niet inzien.

Instructie per fase:

Voordat een evaluator kan beginnen met evalueren dient de Lead Buyer de offertes door te zetten in Vergelijk & Selecteer. Volg daarvoor de volgende stappen

• Ga naar Vergelijk & Selecteer

• Klik op een vragenlijst (alleen bij meerdere vragenlijsten)

•  Selecteer de checkbox van de offertes die moeten worden doorgezet

• Klik op ‘Toelaten tot (desbetreffende fase)
  • De aanbieders die zijn doorgelaten kunnen de informatie die van hen gevraagd wordt indienen vanaf het moment dat die fase ingaat in de planning.

LET OP: Het kan voorkomen dat er in een fase alleen vragen staan van het type 'Beoordeling zonder antwoord op deze vraag'. Dit is gebeurt bijvoorbeeld wanneer er een presentatie beoordeeld moet worden. Aanbieders moeten in zo'n geval alsnog inloggen en op 'Indienen' klikken. Vervolgens kunnen zij in 'Vergelijk&Selecteer' door u doorgezet worden naar de volgende fase.

Percelentender met geen inhoud in selectiefase in percelen, hoe aanbieders doorzetten naar offertefase.

U kunt een percelentender opstellen met een niet-openbare procedure, waar geen vragen worden gesteld in de percelen tijdens de selectiefase. Het is dan raadzaam om de optie "hoofdtender alleen leidend in selectiefase" te gebruiken. Aanbieders kunnen in de selectiefase dan de hoofdtender los indienen (percelen kunnen en hoeven niet te worden aangevinkt). Het doorzetten van de aanbieders in Vergelijk & Selecteer naar selectie-evaluatiefase en offertefase kan alleen in de hoofdtender.

Voor het doorzetten van aanbieders in een percelen-tender met geen inhoud in de percelen in de selectiefase:

1. Check of optie "hoofdtender alleen leidend in selectiefase" aanstaat.

2. Eventueel de deelnemerslijst per perceel aanpassen. Aanbieders die niet doorgaan naar de offertefase in een perceel moet worden verwijderd uit het betreffende perceel.
  3. Doorzetten van de aanbieders die doorgelaten worden in de hoofdtender (alle aanbieders over alle percelen).