Wanneer u inlogt op Negometrix vindt u aan de rechterkant de optie Gepubliceerde Tenders. Hierin kunt u de gepubliceerde tenders vinden waarop u zich kunt inschrijven. Ook kan het zijn dat u via de mail een uitnodiging heeft ontvangen voor een onderhandse aanbesteding, u krijgt daarbij een link voor het accepteren van de uitnodiging.

Bent u eenmaal deelnemer in de tender, ziet u deze bij Tenders (Aanbieder) in het rechtermenu. Onderstaande werkwijze is gelijk wanneer u aan een tender deelneemt met verschillende rondes.

Klik op de titel van de tender. U komt in het startscherm waar u de belangrijkste informatie kan vinden over de aanbestedende dienst, de percelen en de procedure.

De tender bestaat uit een zogeten Hoofdtender en percelen. De hoofdtender is het algemeen deel van de tender. Vanuit hier navigeert u linksboven naar de verschillende percelen voor de inhoud en documenten per perceel.

Besluit u om zich in te schrijven op minimaal één perceel, klik dan op Start (rechts in beeld) in de hoofdtender.

Er verschijnt een pop-up met de melding dat u ook een vragenlijst in één van de percelen moet invullen.

Let op: u dient zich voor minimaal één perceel in te schrijven, de hoofdtender is geen perceel.

Onder de tab Invullen & indienen ziet u in zowel de hoofdtender als in een perceel een overzicht van de eventuele prijslijsten en vragenlijsten waar u de vragen kunt beantwoorden. Vul deze in.

Wanneer u klaar bent met het beantwoorden van de vragen dan kunt u klikken op de blauwe knop Indienen die u rechts in beeld ziet.

Selecteer vervolgens minimaal één perceel waarop u wilt indienen en druk nogmaals op indienen. Let hierbij op dat ook binnen dat perceel de prijslijsten en vragenlijsten ingevuld dienen te worden voordat u indient.

Uw indiening wijzigen of terugtrekken?

Nadat u heeft ingediend verschijnt rechts in beeld de knop Terugtrekken. Wanneer u niet meer wilt aanbieden of u wilt uw inschrijving wijzigen, kunt u met deze knop uw inschrijving intrekken totdat de deadline voor indienen is verstreken.