Inkopers maken bewust de keuze hun aanbesteding of inkooptraject via Negometrix3 te laten verlopen. Leveranciers daarentegen, worden min of meer “verplicht” met de software te werken.
Soms roept dat onduidelijkheid of weerstand op.
Daarom staan op deze pagina enkele zaken beschreven die voor leveranciers van waarde kunnen zijn.

Direct op zoek naar tenders, aanbestedingen en opdrachten? Ga dan naar https://platform.negometrix.com

Algemeen

Het gebruik van Negometrix3 is kosteloos voor leveranciers. U hoeft geen programma te installeren. De software is web-based dus op iedere computer te openen.

Een digitaal inkooptraject/aanbesteding via Negometrix3

Simpel gezegd voorziet Negometrix3 in het digitaliseren van offertes. Zo wordt een tijdrovend proces eenvoudiger en overzichtelijker gemaakt.

De inkoper is verantwoordelijk voor het aanmaken en inrichten van de tender (inkooptraject of aanbesteding). De tender is opgedeeld in vragenlijsten.
Deze onderverdeling zorgt ervoor dat de tender helder en overzichtelijk is voor de inkoper, maar vooral voor de aanbieder die de digitale offerte invult.

Samenwerken met collega’s in een bid team

Eenmaal gekoppeld aan een tender kunt u collega’s toevoegen; iedere collega kan met zijn/haar persoonlijke gegevens inloggen en de tender openen. Vervolgens kan er gezamenlijk worden gewerkt aan het invullen van de prijs- en vragenlijsten.
Eén persoon is echter de centrale contactpersoon en deze persoon is verantwoordelijk voor het indienen van de digitale offerte.

Op de hoogte blijven van interessante tenders

Als aanbieder kunt u door middel van CPV codes in uw organisatie profiel op de hoogte blijven van diensten of producten die u kunt leveren.

Door uw organisatie te koppelen aan een CPV code maakt u kenbaar welke producten of diensten u levert. Op deze wijze kan uw organisatie gevonden worden door inkopers die Negometrix3 gebruiken en vervolgens eventueel worden uitgenodigd voor deelname aan tenders. Daarnaast wordt u genotificeerd over tenders die gepubliceerd worden met overeenkomstige CPV codes. In de notificatie die informeert over nieuw gepubliceerde tenders is ook zichtbaar wie de inkopende partij is.

Lees hier hoe u dat instelt.