Inkopers maken bewust de keuze hun aanbesteding of inkooptraject via Negometrix te laten verlopen. Leveranciers daarentegen, worden min of meer “verplicht” met de software te werken.
Soms roept dat onduidelijkheid of weerstand op.
Daarom staan op deze pagina enkele zaken beschreven die voor leveranciers van waarde kunnen zijn.

Kan onze support u helpen? Mail dan naar servicedesk@negometrix.com of bel met +31 (0) 85 20 84 666.

Direct op zoek naar tenders, aanbestedingen en opdrachten? Ga dan naar https://platform.negometrix.com

Algemeen

Het gebruik van Negometrix is kosteloos voor leveranciers. U hoeft daarnaast geen programma te installeren om te kunnen werken met Negometrix. De software is web-based dus op iedere computer te openen.
Er is ook een "mobiele versie" van het platform beschikbaar, waarmee u essentiële acties gemakkelijk op uw telefoon/tablet kunt uitvoeren.

Een digitaal inkooptraject/aanbesteding via Negometrix

Simpel gezegd voorziet Negometrix in het digitaliseren van offertes. Zo wordt een tijdrovend proces eenvoudiger en overzichtelijker gemaakt.

De inkoper is verantwoordelijk voor het aanmaken en inrichten van de tender. De inkoper deelt de tender op in vragenlijsten, vragengroepen en vragen.
Deze onderverdeling zorgt ervoor dat de tender helder en overzichtelijk is voor de inkoper, maar vooral voor de aanbieder die de digitale offerte invult.

Samenwerken met collega’s

Eenmaal gekoppeld aan een tender kunt u collega’s toevoegen; iedere collega kan met zijn/haar persoonlijke gegevens inloggen en de tender openen. Vervolgens kan er gezamenlijk worden gewerkt aan het invullen van de prijs- en vragenlijsten.
Eén persoon is echter de centrale contactpersoon en deze persoon is verantwoordelijk voor het indienen van de digitale offerte.

Voordelen voor leveranciers

De transparantie van de vragen wordt veelal positief ervaren door leveranciers. Als leverancier ziet u hoe de inkoper heeft nagedacht over alle eisen, wensen en waardes van deze vragen. Deze transparantie zorgt voor objectiviteit en sluit discriminatie uit.

Uiteindelijk berekent het systeem middels een door de inkoper gekozen formule welke leverancier de beste inschrijving heeft gedaan.

Digitaal en hard-copy

Alle informatie, antwoorden en documenten zijn terug te vinden in het systeem. Middels één druk op de knop zijn de vragenlijsten en antwoorden te exporteren naar Excel en PDF. Indien gewenst is het hierdoor mogelijk om de tender informatie buiten het platform te delen met collega’s en te documenteren.

Nadat een tender is afgerond wordt deze "gearchiveerd"; de offertes blijven altijd inzichtelijk en gaan niet verloren.