Bij de KPI evaluaties kunnen de beoordelaars de vragenlijst gaan invullen. Om te evalueren dienen er checkpoints aangemaakt te worden. Deze checkpoints kunnen alleen aagemaakt worden door personen met een contractmanager licentie. Per checkpoint kan er een evaluatie uitgevoerd worden aan de hand van de vragenlijst. Zo kunt u bijvoorbeeld een maandelijkse checkpoint instellen, per kwartaal of per jaar. Onder het tabblad ‘KPI Evaluaties’ staat ook een knop ‘Evaluatoren beheren’. Echter, kunt u onder deze knop evaluatoren instellen per checkpoint.

Bij een ontgrendelde checkpoint is het mogelijk voor de deelnemers om de KPI’s te evalueren. De beheerder van de KPI vragenlijsten kan per checkpoint aangeven of ze vergrendeld of ontgrendeld moeten worden. Om te kunnen evalueren dient de persoon deelnemer te zijn in het contract en toegevoegd te zijn aan de vragen die hij/zij moet evalueren. Dit kunt u instellen bij ‘KPI Vragenlijsten’ onder de knop ‘Evaluatoren beheren’.

Als evaluator dient u op het checkpoint te klikken, zodat u bij de KPI vragen uit komt om te beantwoorden. Bij het invullen van de vragenlijst kunt u via de percentagebalk zien hoe ver u bent. U vult een antwoord in en kunt eventueel een opmerking toevoegen via de ‘Opmerking’ knop die aan de rechterkant van de vraag staat. Vervolgens klikt u altijd rechts onderin op opslaan.