Voor elk contract kunnen taken aangemaakt worden. U klikt binnen dit tabblad rechts boven op de blauwe knop ‘Taak aanmaken’. Vervolgens krijgt u een pop-up naar voren waar u de titel van de taak in kunt vullen en de taak zelf. Indien van toepassing kunt u hier nog een document aan toevoegen. Uiteindelijk kunt u deze taak toewijzen aan een collega of meerdere collega’s. Deze personen dienen eerst als ‘deelnemer’ toegevoegd te worden aan het contract.

Wanneer u verder naar beneden scrolt in de pop-up dient u aan te geven wat de deadline is van de taak. U kunt een termijn instellen of een specifieke datum.

Vervolgens kunt u als laatste stap nog besluiten om een herinnering over deze taak uit te sturen naar de toegewezen personen. Bij deze herinnering stelt u in binnen welke termijn voor de deadline van de taak ieder een notificatie moet krijgen. In deze notificatie staat een link naar de taak, de titel van de taak en de beschrijving van de taak. Als u dus drie personen selecteert voor 1 taak dan geldt de herinnering voor alle 3 de personen. Als u maar voor 1 persoon van de 3 personen een herinnering over de taak wilt sturen dan zult u een aparte taak voor deze persoon moeten aanmaken.

Wanneer een taak is aangemaakt kunt u de status daar per persoon van bijhouden. De status kan gewijzigd worden naar open, afgerond en verlopen. Wanneer de taak uitgevoerd is kunt u deze verplaatsen naar het archief. Naast dat de taken per contract in te zien zijn kunt u ook alleen uw eigen taken bekijken. Dit kunt u doen onder ‘Mijn profiel’ in uw rechtermenu. Daarnaast kan de hoofdbeheerder van de organisatie ook de taken inzien over alle contracten van alle gebruikers via de knop ‘Taken’ onder het tabblad ‘Organisatie’.