Onder het tabblad Details van het contract kunt u alle gegevens van het betreffende contract invullen. De gegevens die u hier dient in te vullen zijn afhankelijk van de template die is opgezet door uw organisatie. Binnen het contract zijn er verschillende typen velden waar u mee te maken kunt krijgen om in te vullen. Hieronder volgt een tabel met uitleg over deze typen velden.

Type veld
Omschrijving
Berekening
Het veld berekening kunt u gebruiken om berekeningen te maken van meerdere velden. Zo kunt u gebruikmaken van optellen, aftrekken, delen of vermenigvuldigen.
Categorie
Het veld categorie is een standaard systeemveld in een contract. Met dit veld kunt u binnen een contract zien onder welke categorie het contract valt. Dit is één van de categorieën die u kunt vinden in het overzicht van alle lopende contracten.
Datumveld
Klik op het kalender-icoontje of typ de datum in om deze in te stellen.
Na het instellen van de datum krijgt u de mogelijkheid om een signalering of herinnering in te stellen, deze gebruikt u om van data een notificatie te ontvangen.
Documenten toevoegen
Klik op ‘upload van mijn PC’ onder aan de pagina om een document op uw harde schijf te koppelen aan het contract. Klik op ‘kies uit mijn documenten’ om een document uit het documentencentrum van Negometrix aan het contract te koppelen.
Dropdown
Klik op de drop-down balk en selecteer de juiste optie.
Dynamische valuta
Bij dit type veld heeft u de mogelijkheid om een prijs in te vullen. Tevens kunt u tijdens het invullen van de prijs in het contract ook de valuta nog aangeven. De valuta kan standaard ingesteld staan op ‘Euro’, maar tijdens het invullen van het veld in het contract kunt u dit wijzigen in bijvoorbeeld ‘Dollar’. Het verschil met het ‘Valuatie’ veld is dat u daarbij niet de mogelijkheid heeft om de valuta in het contractveld aan te passen.
Multiple Choice
Selecteer de juiste optie door het bolletje aan te klikken.
Opslaan
Onder- en bovenaan de pagina kunt u de door u ingevulde waarden opslaan. Door op ‘annuleren’ te klikken annuleert u de wijzigingen.
Opsomming
Vink de opties aan. Meerdere opties zijn mogelijk.
Organisatieveld en Gebruikersveld
Klik op de blauwe tekst ‘selecteer’. Er verschijnt nu een zoek pop-up. Type de naam van de organisatie in en klik op ‘zoeken’. Selecteer de gewenste organisatie en klik op ‘ok’ . Naast het selecteren van de organisatie kunt u ook een gebruiker selecteren in een apart gebruikersveld van die betreffende organisatie of van uw eigen organisatie.
Raamovereenkomst
Is het contract onderdeel van een raamovereenkomst? Klik dan op ‘kies contract’ in het veld onderdeel van een raamovereenkomst. Zoek het bijbehorender contract, selecteer deze en klik op ‘selecteer’.
Rich tekst veld
Type de tekst en maak, indien gewenst, gebruik van verschillende mogelijkheden om de tekst op te maken. (maximaal 4000 karakters)
Tekstveld
Klik op het tekstbalkje en type de gewenste tekst.
Tenderveld
Met dit veld kunt u het contract relateren aan een tender. Op deze manier kan de offerte van de gegunde partij uit de tender automatisch gekoppeld worden aan het contract, zodat u via het contract naar de offerte kunt klikken.
URL
In dit veld kan een URL worden toegevoegd. Op deze manier wordt het klikbaar en kunt u vanuit het contract naar een website toe gaan. Let op, de link wordt pas aanklikbaar nadat u het contract heeft opgeslagen.
Voorgaand contract
Om oude contracten te koppelen aan een nieuw contract klikt u op ‘kies contract’ onderaan in het veld ‘Voorgaand contract’. Zoek het bijbehorender contract, selecteer deze en klik op ‘selecteer’.
Valuta
Vul de waarde van het contract in, in getallen. Wanneer u opslaat komt er voor dit getal een Euroteken te staan.
Verplichte velden
Sommige velden zijn verplicht. Wanneer u op probeert te slaan zonder deze in te vullen, krijgt u bovenaan de pagina een foutmelding. Zonder het invullen van de verplichte velden wordt de contractsheet niet opgeslagen.