Aan de linkerkant van het overzicht vindt u de contract categorieënstructuur. Deze structuur wordt tijdens de implementatie ingericht, maar kan altijd aangepast worden door de persoon of personen met een contractmanager licentie. U kunt de categorieën en sub-categorieën zien als de mappenstructuur waarin contracten geplaatst worden. Klik op een categorie om de contracten en subcategorieën in deze categorie weer te geven. Vervolgens ziet u rechts de contracten die in deze hoofdcategorie óf onderliggende subcategorieën geplaatst zijn. Klikt u bovenaan in uw contracten-overzicht op de knop ‘Exclusief sub-categorieën’ dan worden enkel en alleen de contracten die in de (hoofd)categorie geplaatst zijn zichtbaar.

Onder de categorieënboom vindt u de knop ‘Gedeeld met mij’ In deze map vindt u contracten terug van andere organisaties waaraan u als deelnemer bent toegevoegd.

Aanpassen van categorieën (voor licentiehouders met de contractmanager licentie)

Wanneer u met de muis over een categorie gaat komen er twee iconen naar voren. Het icoon met de pijlen stellen u in staat om de categorie naar boven of beneden te slepen. Wanneer u klikt op de tandwiel krijgt u de volgende opties naar voren:

• Templates koppelen
  • Rechten instellen
  • Naam wijzigen
  • Categorie verwijderen

Templates koppelen

U kunt er voor kiezen om een contract template te koppelen aan een categorie. Wanneer er een contract wordt aangemaakt onder de betreffende categorie dan wordt automatisch de gekoppelde template geselecteerd. Over deze templates kunt u in hier meer lezen.

Rechten instellen

Op deze plek kunt u de rechten op categorie niveau instellen voor uw collega’s. Zie hier voor meer informatie over rechten.

Naam wijzigen

Via de optie ‘Naam wijzigen’ is het mogelijk om de naam van de categorie aan te passen.

Categorie verwijderen

Als een categorie niet gebruikt wordt of niet meer van toepassing is dan kunt u ervoor kiezen om deze uit de categorieënboom te halen en kunt u de categorie via deze optie verwijderen. Let op, zorg er wel voor dat er geen contracten meer in deze categorie staan wanneer u deze actie uitvoert.