Er zijn drie filteropties: Zoeken op, filteren op en filteren via de categorieënstructuur.

Zoeken op

Rechtsboven in het overzicht kunt u zoeken naar contracten op de naam van het contract of leverancier, het nummer of een deel van de beschrijving van het contract. Zodra u iets heeft ingetypt in het zoekveld worden alleen de contracten die overeenkomen met uw zoekterm in het overzicht weergegeven. Het is mogelijk om gestapeld te zoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op de naam van de leverancier en een woord uit de naam van het contract. In onderstaand figuur ziet u dat er twee filters komen te staan waar het systeem vervolgens op zoekt.

Filteren op

Naast het zoeken in het zoekveld kunt u er ook voor kiezen om filters aan te maken. Wanneer u klikt op de knop ‘Filter aanmaken’ links boven krijgt u onderstaand beeld naar voren.

Na het instellen van het filter kunt u ervoor kiezen om het filter toe te passen via de knop ‘filters toepassen’ of om het filter op te slaan voor later hergebruik via de knop ‘filter opslaan’. Wanneer u ervoor kiest het filter op te slaan, verschijnt het filter onder uw categorieën met de naam ‘filter’ u kunt het filter een andere naam geven of verwijderen door op het wieltje te klikken. Dit is een persoonlijk opgeslagen filter en niet zicht- of bruikbaar voor andere.

Wanneer u een filter heeft toegepast, verschijnt bovenin het contractenoverzicht welke filters op dat moment actief zijn. U wist alle filters door te klikken op ‘wis alle filters’. Om een losse filter te wissen, klikt u op het kruisje voor de filter.