Er zijn drie filteropties: Zoeken op, filteren op en filteren via de categorieënstructuur.

Zoeken op

Rechtsboven in het overzicht kunt u zoeken naar contracten op de naam van het contract of leverancier, het nummer of een deel van de beschrijving van het contract. Zodra u iets heeft ingetypt in het zoekveld worden alleen de contracten die overeenkomen met uw zoekterm in het overzicht weergegeven. Het is mogelijk om gestapeld te zoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op de naam van de leverancier en een woord uit de naam van het contract. In onderstaand figuur ziet u dat er twee filters komen te staan waar het systeem vervolgens op zoekt.

Filteren op

Naast het zoeken in het zoekveld kunt u er ook voor kiezen om filters aan te maken. Wanneer u klikt op de knop ‘Filter aanmaken’ links boven krijgt u onderstaand beeld naar voren.

Na het instellen van het filter kunt u ervoor kiezen om het filter toe te passen via de knop ‘filters toepassen’ of om het filter op te slaan voor later hergebruik via de knop ‘filter opslaan’. Het is onder andere mogelijk om te filteren op leveranciersnaams. Wanneer u ervoor kiest het filter op te slaan, verschijnt het filter onder uw categorieën met de naam ‘filter’ u kunt het filter een andere naam geven of verwijderen door op het wieltje te klikken. Dit is een persoonlijk opgeslagen filter en niet zicht- of bruikbaar voor andere.

Wanneer u een filter heeft toegepast, verschijnt bovenin het contractenoverzicht welke filters op dat moment actief zijn. U wist alle filters door te klikken op ‘wis alle filters’. Om een losse filter te wissen, klikt u op het kruisje voor de filter.