Onder het tabblad Opties gaat u tijdens de voorbereidingsfase naar Vrijgave & Publicatie. Daar kunt u via Wijzig aangeven dat u gebruikt wilt maken van vrijgevers. Zet daartoe een vinkje in de checkbox.

Vervolgens krijgt u de mogelijkheid een vrijgever toe te voegen. Deze persoon kan u autoriseren voor drie verschillende acties.

Als u klikt op de knop Toevoegen, selecteert u de collega die u als vrijgever wilt instellen en kiest u de gewenste vrijgave. Uw collega ontvangt hierover geen notificatie, dus attendeer hem of haar tijdig om uw tender te controleren. U kunt uw collega instellen voor het vrijgeven van publicatie, het uitnodigen van aanbieders of het gunnen van de tender.

Kunt u de gewenste collega niet selecteren? Het selecteren van een collega die uw tender moet vrijgeven voor een bepaalde actie, vereist dat deze collega reeds is toegevoegd aan de tender. Ga hiervoor naar het tabblad Deelnemers om uw collega daar eerst toe te voegen aan de tender. Hoe u dit kan doen, wordt uitgelegd in dit artikel. Geef uw collega minimaal de rol Vrijgever zodat deze voldoende inzage rechten heeft.

Vrijgevers kunnen gedurende alle fases gewijzigd worden, tenzij de vrijgevers in het template waren ingesteld. Wanneer dit het geval is kunt u contact opnemen met de servicedesk.