Binnen Tender Opties gaat u tijdens de voorbereidingsfase naar Vrijgave & Publicatie. Daar kunt u via Wijzig aangeven dat u gebruikt wilt maken van vrijgevers. Zet daartoe een vinkje in de checkbox.

Vervolgens krijgt u de mogelijkheid een vrijgever toe te voegen. Deze persoon kan u autoriseren voor drie verschillende acties.

Als u klikt op de knop Toevoegen, selecteert u de collega die u als vrijgever wilt instellen en kiest u de gewenste vrijgave. Uw collega ontvangt hierover geen notificatie, dus attendeer hem of haar tijdig om uw tender te controleren. U kunt u collega instellen voor het vrijgeven van publicatie, het uitnodigen van aanbieders of het gunnen van de tender.

Kunt u de gewenste collega niet selecteren? Het selecteren van een collega die uw tender moet vrijgeven voor een bepaalde actie, vereist dat deze collega reeds is toegevoegd aan de tender. Ga hiervoor naar het tabblad Deelnemers om uw collega daar eerst toe te voegen aan de tender. Geef uw collega minimaal de rol Vrijgever zodat deze voldoende inzage rechten heeft.

Kunt u de pagina Vrijgave en Publicatie niet meer bewerken en ziet u geen Wijzig knop? Dan staat de tender niet meer in de voorbereidingsfase en kunt u geen vrijgave meer instellen. Is de tender reeds gepubliceerd of zijn er al aanbieders uitgenodigd? Dan kunt u de tender niet zelf meer terugzetten in voorbereiding. Neem hierover contact op met de servicedesk.