In Negometrix kunt u onbeperkt collega's toegang verlenen tot tenders of contracten. U kunt ze daarvoor een eigen persoonlijk profiel voor geven, mits u daarvoor binnen uw eigen organisatie op Negometrix de rechten voor heeft gekregen. Een beheerder van een organisatie kan dit te allen tijde.

Ga naar Organisatie en kies voor het tabblad Collega's.

Hier vindt u het overzicht met alle collega's binnen uw organisatie op het platform.

U kunt in het overzicht zoeken, om te kijken of er wellicht al een profiel voor uw collega is aangemaakt.

Indien uw collega nog geen profiel heeft, is er onderaan het overzicht aan de rechterkant een knop Toevoegen.

Na het invullen van zijn of haar Voornaam, Achternaam, Telefoonnummer en E-mailadres, krijgt degene direct een activatie e-mail. Zo kan degene zijn profiel activeren en een wachtwoord instellen.

Mocht uw collega niet direct zijn account kunnen activeren, bent u wel direct in staat om zijn of haar profiel direct aan tenders of contracten te koppelen. Hiervoor is activeren niet nodig.

Verkeerd e-mailadres gebruikt

Heeft u per ongeluk een verkeerd e-mailadres gebruikt bij het aanmaken van het profiel? Doorloop dan onderstaande stappen om alsnog het profiel te kunnen activeren en uw collega een wachtwoord in te laten stellen.

1. Wijzig het profiel dat u zojuist heeft aangemaakt en pas het e-mailadres (en gebruikersnaam aan).

2. Ga naar www.negometrix.com

3. Klik op Login en kies voor Wachtwoord vegeten.

4. Vul hier het e-mailadres/gebruikersnaam van uw collega in

5. Neem de code over en klik op Verstuur

6. Uw collega krijgt alsnog de activatie e-mail om het profiel te activeren en een wachtwoord in te stellen.

Wat betekent Profiel niet geactiveerd?

Het profiel is nog niet door uw collega geactiveerd. Na het aanmaken van het profiel ontvangt de gebruiker een activatie e-mail om zijn eigen profiel te activeren en een wachtwoord in te stellen. Klopt het e-mailadres dat u gebruikt heeft?

Is de e-mail wellicht in de Spam terechtgekomen? Een nieuwe activatie e-mail kunt u te allen tijde versturen door dezelfde stappen als Verkeerd e-mailadres gebruikt (op deze pagina) te volgen vanaf stap 2.

Beheer van de organisatie en contactpersoon overdragen aan uw collega

Indien u op dit moment de beheerder bent van uw organisatie profiel (of hoofdcontactpersoon), kunt u dit overdragen via Organisatie. Klik daar op Wijzigen. Onderaan de pagina is er de optie om de hoofdbeheerder en contactpersoon te selecteren. Een collega kan enkel Hoofdcontactpersoon worden indien zijn profiel is ingesteld als Publiek Profiel. Doe dit op het tabblad Collega's in Organisatie en zoek daar het proflel van uw collega. Via Wijzigen kunt u zijn profiel instellen als Publiek Profiel.

Collega heeft al een profiel onder een andere organisatie

Wanneer een collega al een account heeft onder een andere organisatie dan is het mogelijk om een ander account voor deze collega aan te maken. Een emailadres mag hetzelfde zijn in een account, maar een gebruikersnaam kan niet twee keer gebruikt worden op het platform. Wanneer uw collega al een account heeft op Negometrix kunt u hem of haar daarom toevoegen door middel van de knop 'Importeer'.

Vervolgens verschijnt er een pop-up. In het bestand 'Voorbeeldbestand importeren gebruikersprofielen' kunt u de gegevens invullen van de collega ('s) voor wie u een profiel aan wilt maken. Het is bij het invullen van dit bestand van belang dat de gebruikersnaam niet het emailadres van uw collega is.

Nadat u het Excel bestand heeft ingevuld kunt u deze opslaan op uw computer. Vervolgens selecteert u het opgeslagen bestand via de knop 'Bestand kiezen'.

Als u vervolgens rechtsonder op de knop 'Importeren' klikt dan worden de profielen voor uw collega's aangemaakt.